Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Innovatie - Amai Saidi, Orano Med
Innovatie - Amai Saidi, Orano Med

Amal Saidi: kankerbehandeling met focus op levenskwaliteit van de patiënt

Elk jaar krijgen wereldwijd 30 miljoen patiënten een precieze diagnose of een behandeling dankzij nucleaire geneeskunde.

Amai Saidi, wetenschapper bij Orano Med

Het bedrijf Orano Med (voorheen AREVA Med) ontwikkelt vernieuwende therapieën in de strijd tegen kanker. Met zijn innovatieve onderzoek naar alfatherapie wil het bedrijf gerichte en doeltreffende behandelingen ontwikkelen die de patiënt een betere levenskwaliteit bieden.

Amal Saidi, onderzoekster bij Orano Med, is gepassioneerd door oncologie. Samen met een team van hypergespecialiseerde wetenschappers doet ze onderzoek naar kankerbehandelingen door middel van nucleaire geneeskunde. Het hele team deelt dezelfde motivatie: ze willen doeltreffendere behandelingen ontwikkelen die ook de levenskwaliteit van de patiënt ten goede komen.

De nucleaire technologie biedt enorm veel potentieel in de strijd tegen kanker.

Amal Saidi

Biologie en nucleaire technologie: samen tegen kanker

Nadat ze een master in fysiopathologie en farmacologie en een doctoraat in de genetica behaalde, nam Amal Saidi deel aan academisch onderzoek in gereputeerde laboratoria en universiteiten.

De drijfveer voor Amal Saidi is in de eerste plaats de patiënt. In 2013 ging ze aan de slag bij Orano Med, in een labo voor nucleaire geneeskunde. Samen met haar collega’s doet ze onderzoek naar alfatherapie met lood-212 om kankerbehandelingen te ontwikkelen die een alternatief kunnen vormen voor chemotherapie.

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer