Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Bevoorradingszekerheid
Bevoorradingszekerheid

Genoeg elektriciteit tot 2025. Maar wat daarna?

Vandaag wordt onze bevoorradingszekerheid altijd gegarandeerd. Gemiddeld bestond de elektriciteitsmix in 2019 uit 48% kernenergie, 18% hernieuwbare energie en 34% fossiele brandstoffen en andere. Maar wat zijn de cijfers en analyses in verband met onze bevoorradingszekerheid, in het geval van een kernuitstap?

Kernenergie produceert ongeveer de helft van onze elektriciteit aan een stabiele prijs. Indien we onze zeven kernreactoren sluiten tegen 2025, geven we de helft van onze elektriciteitsproductie op. We geven met andere woorden een constante bron van elektriciteit op, die weinig CO2 uitstoot, complementair is met hernieuwbare energie en een vaste prijs garandeert.

Wat zijn de cijfers en analyses in verband met onze bevoorradingszekerheid, in het geval van een kernuitstap in 2025? Hoe zou de situatie in België zijn in 2030 en 2050? Ontdek hieronder wat de studies erover zeggen.

Van waar komt deze info?

De energietransitie vormt een uitdaging voor onze samenleving, en heeft op verschillende domeinen impact, in de tijdslijn en parameters. Als we uitgaan van de meest recente en erkende studies* rijzen heel wat vragen wanneer we vooruitkijken op de toekomst, na 2025.

Op basis van deze studies heeft het Nucleair Forum de mogelijke impact van de kernuitstap geïnterpreteerd en geanalyseerd. De cijfers, analyses en teksten zijn volledig gebaseerd op recente externe erkende studies. (Zie hieronder lijst bronnen en studies, niet-exhaustief).

* De verschillende onderzoeken en analyses die we gebruikt hebben:

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer