Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Nucleair Forum
Wie zijn wij?
Nucleair Forum
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Het Belgisch Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de verschillende toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek.

Het publiek informeren over kerntechnologie

Het Belgisch Nucleair Forum informeert aan de hand van uiteenlopende acties, gaande van de organisatie van conferenties en technische bezoeken tot de publicatie van algemene informatiebrochures en -documenten over kernenergie en -technologie, en werkt continu de website bij die u momenteel bezoekt.

De informatieacties van het Belgisch Nucleair Forum richten zich tot zeer uiteenlopende doelgroepen. Ze kaderen in een streven naar uitwisseling van informatie en kennis op basis van wetenschappelijke feiten, in een geest van objectiviteit die een dialoog tussen de verschillende standpunten bevordert.

Het Nucleair Forum vertegenwoordigt organisaties die actief zijn in diverse toepassingen van kerntechnologie.

Onze leden

Het Nucleair Forum vertegenwoordigt organisaties die actief zijn in diverse toepassingen van kerntechnologie: energie, geneeskunde, ruimtevaart, voeding en biologie, wetenschap en onderzoek, transport ... De meeste leden zijn Belgische organisaties, maar sommige zijn wereldwijd actief. De leden komen geregeld samen om de prioriteiten van het Nucleair Forum te bepalen.

Onze campagnes

Onze campagnes maken slechts een deel van onze activiteiten uit, maar ze zijn wel het meest zichtbaar voor het grote publiek. Elk jaar organiseren we verschillende campagnes waarin een of meerdere aspecten van kerntechnologie toegelicht worden.

Onze events

Elk jaar organiseert het Nucleair Forum een conferentie rond nucleaire innovatie, nieuwe ideeën en inzichten en aandacht voor de actualiteit rond kernenergie.

Opiniepeilingen, studies, positions ...

Het Nucleair Forum wil mensen informeren over kerntechnologie. Ontdek onze talrijke publicaties, gaande van uiteenlopende studies tot opiniepeilingen (uitgevoerd door onafhankelijke ondernemingen) over de perceptie van de Belgen tegenover kerntechnologie. Maar ook brochures met uitleg en informatie en duidelijke infographics over de voornaamste thema's en toepassingen. En dan zijn er ook nog onze position papers.

Year in Review 2019

Vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

U kunt contact met ons opnemen via de onderstaande gegevens:

Belgisch Nucleair Forum
Kunstlaan 56
1000 Brussel - België

info@nuclearforum.be

Direct contact voor de pers:

press@nuclearforum.be

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer