Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Weinig CO₂-uitstoot dankzij kernenergie in de energiemix.
Weinig CO₂-uitstoot dankzij kernenergie in de energiemix.

De elektriciteitsmix in België vandaag

Kernenergie produceert gemiddeld ongeveer 50% van de elektriciteit in België. Zon en wind produceren ongeveer 10 à 15%. Deze huidige combinatie van kernenergie en hernieuwbare energie zorgt nu al voor een koolstofarme elektriciteitsproductie. Op deze pagina krijgt u alle concrete cijfers per dag, maand en jaar van de verschillende energiebronnen. Alsook wat de mogelijke gevolgen zijn van een kernuitstap. Tot slot maken we ook de vergelijking met andere Europese landen.

De challenge voor de toekomst is om zowel te kunnen blijven voorzien in de vraag naar elektriciteit alsook om deze productie zo CO2-arm als mogelijk te doen. Kernenergie garandeert een constante productie en net als hernieuwbare energie is het een CO2-arme energiebron. Lees er hier alles over.

Een evenwichtige energiemix, vandaag en morgen. Ook dankzij kernenergie.

Samengevat: om de klimaatdoelstellingen te kunnen behalen, moeten we kijken naar de energiebronnen die vandaag de dag beschikbaar zijn en daar waar we nog extra kunnen op inzetten op termijn.

Als koolstofarme energiebron kan kernenergie een elektriciteitsbevoorrading garanderen, net zoals een stabiele prijs en zorgt er mee voor dat de klimaatdoelstellingen haalbaar zijn. Een evenwichtige energiemix, dankzij kernenergie.

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer