Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Interview Maarten Boudry, Universiteit Gent
News - Interview Maarten Boudry, Universiteit Gent

Interview Maarten Boudry in De Morgen: "Ecologisten moeten kernenergie omarmen."

In een interview met De Morgen van zaterdag 3 februari, vraagt filosoof Maarten Boudry (Universiteit Gent) zich af of een kernuitstap wel zo'n goed idee zou zijn voor België. "Kernenergie is een van de meest veilige en minst vervuilende energiebronnen die daarbij nog eens vrijwel CO2-neutraal is. Het verzet tegen kernenergie is al lang niet rationeel meer."

In zijn interview pleit Maarten Boudry ervoor dat de ecologisten eigenlijk voor nieuwe investeringen in kernenergie zouden moeten zijn. Kernenergie is namelijk een vrijwel CO2-neutrale energiebron en een kernuitstap zou betekenen dat België beroep zal moeten doen op fossiele brandstoffen, wat een hogere CO2-uitstoot zal betekenen.

Daarnaast zegt Maarten Boudry dat zonne- en windenergie een belangrijke rol spelen in de strijd tegen klimaatverandering, maar deze energiebronnen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, zeker in het zonnearme Europa. Voor hem is het een wensdroom dat we binnen afzienbare tijd onze energiecapaciteit volledig kunnen vervangen door deze alternatieve bronnen.

Bron: De Morgen, zaterdag 3 & zondag 4 februari 2018

Lees de volledige versie van het interview op de blog van Maarten Boudry

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer