Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Hittegolf in België, temperatuurrecord gesneuveld. Elektriciteitsmix voor twee derde koolstofarm dankzij kernenergie, wind en recordmaand voor zon.

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de elektriciteitsmix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, kernenergie, windenergie, zonne-energie. Hier vindt u de cijfers van de voorbije maand.

In juli scheen de zon volop (meer dan 237u). In ons land werd ook het absolute temperatuursrecord gebroken (41,8°). Die overvloedige zon weerspiegelt zich ook in de maandelijkse ELIA-cijfers. 6 procent van de geproduceerde elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen. Samen met wind- en kernenergie leverden zonnepanelen twee derde van alle elektriciteit deze maand, en samen zorgden ze ervoor dat er weinig CO2 in de atmosfeer terecht kwam.

De energiemix van juli 2019 zag er daarom als volgt uit:

  • kernenergie: 59%
  • zonne-energie : 4,5%
  • windenergie: 3%
  • fossiel en andere : 33,5%

Meer info ? http://www.elia.be

De Belgische energiemix van juli 2019 (bron : ELIA)

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer