Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Belgische elektriciteitsmix van september 2019
Belgische elektriciteitsmix van september 2019

September, een maand van gemiddelde waarden (zowel qua weer als stroomproductie). Met een CO2-arme elektriciteitsmix, met dank aan wind, zon en voornamelijk kernenergie.

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de elektriciteitsmix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, kernenergie, windenergie, zonne-energie. Hier vindt u de cijfers van de voorbije maand.

De maand september kende erg gemiddelde waarden, met een nat en somber einde van de maand. De zon scheen iets meer dan gemiddeld (154 uren) en de gemiddelde windsnelheid bedroeg 3,2 meter per seconde, iets minder dan gemiddeld. 3,5 procent van de geproduceerde elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen, 6 procent van wind en 60,5 procent van kernenergie. Samen zorgden ze ervoor dat er weinig CO2 in de atmosfeer terecht kwam.

De energiemix van september 2019 zag er daarom als volgt uit:

  • kernenergie: 60,5%
  • windenergie: 6%
  • zonne-energie : 3,5%
  • fossiel en andere : 30%

Meer info ? http://www.elia.be

De Belgische energiemix van september 2019 (bron : ELIA)

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer