Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Reportage RTBF
News - Reportage RTBF

Een technologische innovatie voor het beter opsporen en behandelen van kanker

Clarity Pharma is een Australische firma actief in de farmaceutische sector, en meerbepaald in de diagnose en behandeling van zware ziekten. Dit bedrijf heeft zich geassocieerd met A.N.M.I., een start-up uit Luik. Deze start-up bestaat uit chemici en specialisten uit de farmaceutische sector die bezig zijn met de ontwikkeling van een innovatieve technologie om kankers beter op te sporen en behandelen. De Australiërs van Clarity Pharma kozen België voor zijn expertise. RTBF maakte hierover een reportage.

Dagelijks worden radioisotopen en diagnostische producten geleverd aan ziekenhuizen, voor de opsporing en behandeling van ziekten. Deze producten worden geproduceerd in infrastructuren op basis van deeltjesversnellers. A.N.M.I. stelt voor om deze deeltjesversneller met een kleine machine en een flacon te verbinden die de radio-isotopen direct opvangt.

Het gevolg: men kan het product meteen gebruiken, de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis vermindert en de benodigde infrastructuur wordt kleiner. Dit vraagt uiteraard nog klinische testen en verscheidene investeringen, maar de opportuniteit is evident.

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer