Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

De combinatie van wind, zon en voornamelijk kernenergie zorgden ervoor de Belgische elektriciteitsproductie ook deze maand overwegend koolstofarm was.

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de elektriciteitsmix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, kernenergie, windenergie, zonne-energie. Hier vindt u de cijfers van de voorbije maand.

Augustus kende aan het einde van de maand een hittegolf, maar het begin van de maand was somber. De zon scheen iets meer dan gemiddeld (222 uren) en de gemiddelde windsnelheid bedroeg 2,8 meter per seconde, iets minder dan gemiddeld. 4 procent van de geproduceerde elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen, 6,5 procent van wind en 62% van kernenergie. Samen zorgden ze ervoor dat er weinig CO2 in de atmosfeer terecht kwam.

De energiemix van augustus 2019 zag er daarom als volgt uit:

  • kernenergie: 62%
  • windenergie: 6,5%
  • zonne-energie : 4%
  • fossiel en andere : 27,5%

Meer info ? http://www.elia.be

De Belgische energiemix van augustus 2019 (bron : ELIA)

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer