Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Zeer warme en zonnige maand
Zeer warme en zonnige maand

Belgische energiemix voor twee derde koolstofarm, voornamelijk dankzij kernenergie, wind en recordmaand voor zon.

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de energiemix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, kernenergie, windenergie, zonne-energie. Hier vindt u de cijfers van de voorbije maand.

In juni scheen de zon volop. Het KMI spreekt van een ‘zeer warme en zonnige maand’. In totaal scheen de zon 255 uren, waarmee de afgelopen maand juni de 4e zonnigste maand juni was sinds het begin van de waarnemingen.

Die overvloedige zon weerspiegelt zich ook in de maandelijkse ELIA-cijfers. Maar liefst 5 procent van de geproduceerde elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen. Samen met wind- en kernenergie leverden zonnepanelen twee derde van alle elektriciteit deze maand, en samen zorgden ze ervoor dat er weinig CO2 in de atmosfeer terecht kwam.

De energiemix van juni 2019 zag er daarom als volgt uit:

  • kernenergie: 55%
  • windenergie: 6%
  • zonne-energie : 6%
  • fossiel en andere : 34%

Meer info ? http://www.elia.be en http://www.meteo.be

De Belgische energiemix van juni 2019 (bron : ELIA)

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer