Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Belgische elektriciteitsmix in februari 2019
News - Belgische elektriciteitsmix in februari 2019

Belgische elektriciteitsmix in februari 2019

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de elektriciteitsmix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, kernenergie, windenergie, zonne-energie. In de maand februari produceerden de Belgische kerncentrales 51,5% van onze elektriciteit, met een lage CO2-uitstoot.

Kernenergie is de belangrijkste koolstofarme energiebron in België

De voorbije maand was extreem zacht voor de tijd van het jaar, met veel zon. Zonne-energie leverde op die manier 4,5% van de Belgische elektriciteitsmix. Kernenergie leverde in februari het overgrote deel van alle koolstofarme elektriciteit (51,5%), en dit met een lage CO2-uitstoot.  Wind produceerde 6,5% van de elektriciteit. 

De Belgische elektriciteitsmix van februari 2019 zag er zo uit:

  • kernenergie: 51,5%
  • zonne-energie: 4,5%
  • windenergie: 6,5%
  • fossiel en andere: 37,5%

Om de klimaatdoelstellingen op termijn te halen, zullen we alle bestaande CO2-arme oplossingen moeten gebruiken: kernenergie, wind, zon en waterkracht.

Bronnen: Elia & IPCC.

De Belgische elektriciteitsmix van de maand februari 2019 (bronnen: Elia & IPCC).

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer